DOLAR 34,2443 -0.1%
EURO 37,0747 0.23%
ALTIN 3.013,570,70
BITCOIN 22888090.52358%
İstanbul
15°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • Menü
  • Menü
  • Menü
  • Menü
  • Menü
  • Menü
  • Menü
“Hayat İzlenimleri” Ziba Art Gallery’de Sanatseverlerle Buluşuyor

“Hayat İzlenimleri” Ziba Art Gallery’de Sanatseverlerle Buluşuyor

ABONE OL
24 Ekim 2024 09:04
“Hayat İzlenimleri” Ziba Art Gallery’de Sanatseverlerle Buluşuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zahra Mirbagheri’nin günlük hayata dair izlenimlerini figüratif bir anlatımla sunduğu “Hayat İzlenimleri” sergisi, Ziba Art Gallery’de sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. 22 Ekim – 2 Kasım 2024 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek sergi, sanatçının geçmişten günümüze karşılaştığı yaşam izlerini monokrom resimlerle yansıtıyor.

İran asıllı sanatçı Zahra Mirbagheri, çalışmalarını sürdürdüğü İstanbul’da günlük hayatın farklı yönlerini kendi bakış açısıyla aktarıyor. Monokrom bir renk anlayışı ve figüratif anlatım biçimiyle oluşturduğu resimler, izleyiciyi mekandan kopartarak düşsel bir dünyaya davet ediyor. Mirbagheri’nin kağıt üzerindeki desenleri, geçmişle bugün arasındaki köprüyü kurarak izleyiciyi bilinçli bir zaman ve mekandan uzaklaştırıyor.

Serginin küratörlüğünü üstlenen Denizhan Özer, “Hayat İzlenimleri”nde Mirbagheri’nin yaşadığımız hayatın ruhunu ve insan ilişkilerini gözler önüne serdiğini belirtiyor. Resimlerdeki figürler, günümüz insanının yalnızlık, düşünce ve tedirginlik temalarını işleyerek modern toplumun içsel dünyasını farklı bir dille yansıtıyor.

Sanatçının eserlerinde dikkat çeken bir diğer unsur, izleyicinin bakmadan kağıda aktarılan desenler üzerinden düşünsel bir yolculuğa çıkması. Her bir resim, bilinçaltımızı etkileyen ve düşlerimizde kalan izlerle karşılıklı bir bakışma anı yaratıyor.

Zahra Mirbagheri’nin “Hayat İzlenimleri” sergisi, 27 Ekim – 2 Kasım 2024 tarihleri arasında Ziba Art Gallery’de sanatseverlerle buluşacak. Sergi, Pazar günleri hariç her gün 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP