DOLAR 34,2411 -0.12%
EURO 37,0790 0.24%
ALTIN 3.011,180,63
BITCOIN 23234021.6441%
İstanbul
18°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • Menü
  • Menü
  • Menü
  • Menü
  • Menü
  • Menü
  • Menü
HALDUN DORMEN VE SELÇUK YÖNTEM İZMİR’DE DANS ETTİ

HALDUN DORMEN VE SELÇUK YÖNTEM İZMİR’DE DANS ETTİ

ABONE OL
24 Ekim 2024 12:08
HALDUN DORMEN VE SELÇUK YÖNTEM İZMİR’DE DANS ETTİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SAHNE TOZU TİYATROSU’NUN 20. YIL GÖRKEMİ

Türk tiyatrosunun iki önemli ismi, Haldun Dormen ve Selçuk Yöntem, İzmir’de Sahne Tozu Tiyatrosu’nun 20. yıl kutlamalarında sahne alarak izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Etkinlikte müzik eşliğinde dans eden Dormen ve Yöntem, renkli görüntülerle davetlilerden büyük alkış aldı.2005 yılında Çağlar İşgören tarafından kurulan ve sanat danışmanlığını Haldun Dormen’in üstlendiği Sahne Tozu Tiyatrosu, 20. yılını görkemli bir törenle kutladı. Törene, tiyatronun kurucusu İşgören’in yanı sıra ünlü oyuncular Selçuk Yöntem, Levent Üzümcü ve Prof. Dr. Oya Başak gibi isimler katıldı.

GÖKSEL KORTAY VE EKREM İMAMOĞLU TAKLİTLERİ BEĞENİ TOPLADI

Geceye katılamayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mesajını bir tiyatrocunun taklidiyle gönderirken, aynı şekilde Göksel Kortay’ın da taklidi geceye renk kattı. Prof. Dr. İlber Ortaylı ise rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı etkinliğe gönderdiği bir video ile destek verdi.

ÇAĞLAR İŞGÖREN’DEN ANILAR

Tiyatronun Genel Sanat Yönetmeni Çağlar İşgören, törende yaptığı konuşmada 2005 yılında Sahne Tozu Tiyatrosu’nu kurma sürecini ve Haldun Dormen ile tanışma hikâyesini paylaştı. İşgören, Dormen ile birlikte tiyatroyu bugüne taşımanın gurur verici olduğunu vurguladı.

HALDUN DORMEN: “TÜRK TİYATROSU GÜZEL YERLERE GİDİYOR”

Etkinlikte söz alan usta tiyatrocu Haldun Dormen, “20 yıl önce Çağlar ile birlikte bu tiyatroyu kurduğumuz için çok mutluyum. İnşallah ben olmasam da Sahne Tozu Tiyatrosu 50. yılını da kutlayacak. Türk tiyatrosunun geldiği noktayı görmek beni çok sevindiriyor” dedi.

​​​​​​​

SELÇUK YÖNTEM’DEN TİYATROYA ÖVGÜ

Usta oyuncu Selçuk Yöntem, Sahne Tozu Tiyatrosu’nun 20. yılını kutlarken, tiyatronun toplumda büyük bir sevgi kazandığını belirtti. “Tiyatroyla uğraşmak zorlu ama bir o kadar da güzel bir duygu” diyen Yöntem, tiyatronun hem öğrenciler hem de sanatseverler için bir tutku olduğunu dile getirdi.

LEVENT ÜZÜMCÜ, VURAL ÇELİK’İ ANDI

İzmir Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Levent Üzümcü, Sahne Tozu Tiyatrosu’nun 20. yılını kutlarken, kısa süre önce vefat eden meslektaşı Vural Çelik’i anmayı ihmal etmedi. Üzümcü, “Onu özleyecek olmak çok koyuyor. Vural, biz onu hatırladıkça yaşamaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Sahne Tozu Tiyatrosu’nun 20. yıl kutlaması, Türk tiyatrosunun usta isimlerinin katılımıyla unutulmaz bir geceye dönüştü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP