Türk müziğinin iki güçlü ismi Işın Karaca ve Fatih Erkoç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na özel hazırladıkları “Atam” adlı şarkıyla dinleyicilerin kalbine dokundu. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ithafen hazırlanan eser, hem müzikal kalitesi hem de taşıdığı anlamla dikkat çekti.
Evrensel pop tınılarıyla hazırlanan “Atam”, Türkiye’de bu tarzda hazırlanan ilk Atatürk şarkısı olma özelliğini taşıyor. Sözleri Selahattin Erhan ve Haldun İlhan’a, bestesi Selahattin Erhan’a ait olan şarkının aranjesi Olcay Bağrıyanık imzası taşırken, mix ve mastering işlemleri Candar Köker tarafından gerçekleştirildi. Klip yönetmenliğini ise deneyimli isim Erkan Nas üstlendi.
Sanatçılar yaptıkları ortak açıklamada, “Vatanımızı, toprağımızı, bayrağımızı, bağımsızlığımızı, cumhuriyetimizi ve geleceğimizi borçlu olduğumuz Atatürk’e olan özlemimizi ve sevgimizi bu şarkıyla haykırıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kuzey Yapım etiketiyle 19 Mayıs’ta yayınlanan “Atam” klibi, YouTube’da kısa sürede büyük ilgi gördü. Duygusal teması ve güçlü yorumlarıyla beğeni toplayan eser, müzikseverlerden yoğun övgü aldı.
“Atam”, yalnızca bir müzikal çalışma değil, aynı zamanda anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi. Şarkının tüm dijital gelirleri Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) bağışlanmaktadır.
GÜNDEM
13 Haziran 2025MAGAZİN
13 Haziran 2025MAGAZİN
13 Haziran 2025MAGAZİN
13 Haziran 2025BEDİA AKARTÜRK’ÜN HAYATINDAN İLHAMLA TASARLANAN KIYAFETLER PODYUMDA
MATEMATİK DAHİSİ MİRAÇ ÖZTÜRK, EŞME BİLSEM’İN GÖZDESİ OLDU
Dr. Mehmet Çelikel’den Medikal Estetikte Öncü Hizmet: Güzellikte Yeni Dönem
13. Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri Sahiplerini Buldu Türk tiyatrosunun öncü isimlerinden Bedia Muvahhit’in anısını yaşatmak amacıyla düzenlenen Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri, 13. yılında da sanat dünyasını İzmir’de bir araya getirdi. Haldun Dormen Sahnesi’nde, İzmir’deki Sahne Tozu Tiyatrosunun ev sahipliğinde gerçekleşen ödül töreni, Türkiye’nin dört bir yanından gelen tiyatro sanatçıları ve sanatseverlerin katılımıyla adeta bir yıldızlar geçidine dönüştü. Törene katılan konuklar arasında törenin sanat danışmanı Haldun Dormen, onursal jüri başkanı Göksel Kortay, Sema Sarper, Mehmet Sarper, İzzet Günay, Serpil Günseli, Zerrin Tekindor, Meltem Cumbul, Halit Ergenç ve Salih Güney yer aldı. Sanat danışmanı ve ödüllerin isim babası Haldun Dormen, yaptığı konuşmada Bedia Muvahhit’in sanat mirasını yaşatmanın onurunu dile getirdi. Gecede, ilk kez törene katılan Meltem Cumbul ve Halit Ergenç başarılı tiyatroculara ödüllerini takdim etti. Usta oyuncu Zerrin Tekindor ise Haldun Dormen Yaşam Boyu Onur Ödülü’ne layık görüldü. Tekindor, ödül konuşmasında salonda bulunan Halit Ergenç’e dönerek, “Bunu kim alsa çok kıskanırdım. Yani Halitçim, sen bile alsan kıskanırdım,” sözleriyle izleyicileri ve Ergenç’i güldürdü. Tören sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Halit Ergenç, rol aldığı Kral Kaybederse dizisindeki imaj değişimi hakkında bilgi verdi. Ergenç, dizideki saçlarının hazırlanma sürecinin yaklaşık 1,5 saat sürdüğünü, temizlik sürecinin ise yarım saat aldığını belirtti. Meltem Cumbul ise dizi sektöründeki çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı. Gecede sahne müziğinden ışığa, kostümden dekor tasarımına kadar birçok alanda emek veren, özel ve devlet tiyatrolarından başarılı isimler ödüllendirildi. 13. Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri, tiyatro sanatına katkı sunan isimleri onurlandırarak sanat dünyasına anlamlı bir gece yaşattı